Specialist Hydrografie-Oceanografie (ref. 113)

IMDC is een internationaal adviesbureau dat advies geeft bij de ontwikkeling en het beheer van watergerelateerde projecten in de offshore, zee-, kust- en rivieromgeving. IMDC levert diensten aan veel verschillende markten: hernieuwbare energie (offshore wind-, golf- en getijdenenergie), elektriciteitsopwekking (nucleair, gas), transmissie-infrastructuur, navigatie, geïntegreerd waterrisicobeheer, havens en havens, milieu- en overheidsmarkten (overstromingsrisico's) en kustbescherming.

Het hydrografische monitoringsteam van IMDC organiseert meetcampagnes in waterlopen, estuaria en open zee om voornamelijk watergerelateerde gegevens te verzamelen van o.a. stromingen, sedimenten, golven, waterkwaliteit, .... Ze verwerken, valideren en rapporteren de waarnemingen aan andere teams binnen IMDC, aan autoriteiten of aan andere klanten. Daarnaast adviseert het team ook klanten met het organiseren van meetcampagnes of het verzamelen van de gewenste data.

Jouw rol

Als hydrograaf ben je bereid om meetcampagnes te organiseren en data te verzamelen in het veld langsheen waterlopen of vanop schepen. Vervolgens ben je instaat om de waarnemingen kritisch en met een wetenschappelijke achtergrond te beoordelen, te verwerken en te rapporteren in het Nederlands als in het Engels. Het onderhouden van apparatuur en verdiepen in de (modernste) meettechnieken vormt geen probleem. 

Je beschikt over een dynamische persoonlijkheid en een innovatieve en leergierige mentaliteit, die in staat is om te werken in een projectteam, maar ook zelfstandig kan werken en niet bang is om initiatief te nemen. Je zult verschillende technische domeinen kunnen ontdekken en blootgesteld worden aan verschillende aspecten van het project, zowel in een nationale als internationale context. 

Jouw profiel

 • Je hebt een bachelor- of masterdiploma, bij voorkeur in (toegepaste) wetenschappen (vb. aardrijkskunde, burgerlijk / industrieel ingenieur, geologie,…). Relevante ervaring als hydrografisch landmeter is een pro. 
 • Missies in het buitenland zijn een welkome afwisseling op je werk in België. Je bent bereid om voor korte en langere tijd aan nationale en internationale projecten te werken. 
 • Je bent flexibel: last-minute afwijkingen in de planning en incidenteel weekendwerk zijn geen probleem, je hebt geen 9-5 mentaliteit (vergoedingen voor overwerk zijn voorzien). 
 • Je werkt graag buiten onder alle weersomstandigheden en bent niet bang voor offshore werkzaamheden op schepen. 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en beschikt over een praktische instelling en over probleemoplossend vermogen. Interesse in of ervaring met praktische vaardigheden (bv. elektrische bedrading, lassen, IoT,…) is ook een pro. 
 • Je bent een proactieve teamspeler en neemt initiatief om te rapporteren en feedback te vragen. 
 • Je beschikt over uitstekende analytische en rapportagevaardigheden en spreekt vloeiend Nederlands en Engels (zowel schriftelijk als mondeling). Verbale vaardigheden in het Frans of Spaans zijn een pro. 
 • Je blijft graag op de hoogte van nieuwe trends en technologieën. 
 • Kennis van programmeertalen (MATLAB / Python), meettechnieken, GIS en / of datacommunicatie is een pro.

Ons aanbod

 • Een jonge en dynamische werkomgeving, die professionele ontwikkeling en initiatief waardeert, waar je dagelijks ondersteund wordt door collega's van over de hele wereld. 
 • Een scala aan interessante, uitdagende en betekenisvolle (inter)nationale projecten, in een bedrijf dat duurzaamheid en innovatie als kernwaarden heeft. 
 • Een aantrekkelijk salarispakket (inclusief verzekering en bonusplan). 
 • Een flexibel werkrooster en een goede balans tussen werk en privé, plus een kantoor naast het treinstation van Antwerpen.

Ben jij onze volgende expert in water? Herken jij jezelf in dit profiel of heb je interesse in IMDC als bedrijf? Aarzel dan niet en stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@imdc.be. Uw aanvraag wordt met de meeste discretie behandeld.