Ervaren modelleerder grondwater (ref. 139)

IMDC is een internationaal ingenieursbureau dat advies verleent inzake de ontwikkeling en het beheer van watergerelateerde projecten in offshore, zee-, kust- en rivieromgevingen. IMDC levert diensten aan heel wat sectoren: hernieuwbare energie (offshore windenergie, golf- en getijdenenergie), energieproductie (kernenergie, gas), transmissie-infrastructuur, waterrisicobeheer, scheepvaart, integraal waterbeheer, havens en waterwegen. Dit zowel voor de publieke als de private sector.  
IMDC heeft een inclusieve cultuur qua diversiteit en streeft er vooral naar een leuke werkplek te creëeren.

Jobbeschrijving

IMDC zoekt een ervaren Nederlandstalige hydrogeoloog / bio-ingenieur of burgerlijk ingenieur met ervaring in grondwaterstroming en -modellering. We zoeken een dynamisch persoon met zin voor innovatie, die zowel in een projectteam als onafhankelijk kan werken. Ben je niet bang om initiatieven te nemen, kan je mensen mee aansturen om studies uit te voeren? Je zal ingezet worden in nationale en internationale studies en projecten die te maken hebben met het duurzaam gebruik van natuurlijke watervoorraden, zoals de effectenbepaling en -mitigatie van klimaatwijziging (droogtes) en natuurontwikkelingsprojecten. Je kan je technische kennis inzetten in een team van professionals. Door je technisch begrip van een probleem te linken met praktische kennis, bied je je klanten de beste technische en economische oplossing.

Jouw profiel

 • Je hebt een master in geologie met een major in hydrogeologie / bio-ingenieur of burgerlijk ingenieur met specialisatie in grondwaterstroming, of evenwaardig door ervaring. 
 • Je hebt excellente vaardigheden om te communiceren en rapporteren in het Nederlands en in het Engels. Frans is een bijkomend voordeel. 
 • Je kan je ervaring in grondwaterbeheer, ecohydrologie, geotechniek en waterbeheer toepassen door middel van analyse van piëzometrische data, data driven modellering en/of modellering van grondwateraanvulling in verzadigde en onverzadigde toestand.
 • Je hebt ervaring met een of meerdere softwarepakketten voor modellering van grondwaterstroming ((MODFLOW, Seawat, FEFLOW, …). Je bent ook flexibel en geïnteresseerd om ook met andere pakketten aan de slag te gaan.
 • Je hebt kennis van pomp- en/of saneringstechnieken, geotechnische en geofysische monotoringstechnieken. 
 • Je hebt een analytische mindset, die je in staat stelt om vlot data analyses uit te voeren, programmatievaardigheden in te zetten (Python, Matlab, R…) en modelleringstools te gebruiken. 
 • Je bent proactief en schrikt er niet van terug om initiatief te nemen om te rapporteren en feefdback te vragen. Je bent een echte probleemoplosser, en altijd op zoek naar manieren om je modellen en je werkwijze te verbeteren. 
 • Je hebt sterke organisatorische en planningsvaardigheden en je draagt hiermee bij tot de organisatie van het projectwerk. Je helpt te garanderen dat alle processen zo efficiënt en vlot als mogelijk verlopen. 
 • Buitenlandse opdrachten zijn een welkome afwisseling van je dagelijkse kantoorwerk. Je bent bereid om gedurende korte periodes aan internationale opdrachten te werken. 
 • Je toont verantwoordelijkheid om te voldoen aan planning, budget en technische verwachtingen. 
 • Tot slot: je wil je vaardigheden gebruiken om bij te dragen aan een meer duurzaam gebruik van onze natuurlijke watervoorraden. 

Ons aanbod

 • Een jonge en dynamische werkomgeving die waarde hecht aan professionele ontwikkeling en initiatief. 
 • Een waaier aan interessante, uitdagende en belangrijke (inter)nationale projecten (met af en toe korte opdrachten in het buitenland) in een bedrijf dat innovatie en duurzaamheid als kernwaarden heeft. 
 • Een aantrekkelijk salarispakket (inclusief verzekering en bonusplan). 
 • Een flexibel werkschema (inclusief thuiswerk) en een goede work-life balance, plus een kantoor naast het station van Antwerpen. 

Are you our next Expert in Water?
Herken je jezelf in dit profiel of ben je geïnteresseerd in IMDC als bedrijf? Aarzel dan niet en stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@imdc.be. Je sollicitatie zal met de grootste discretie worden behandeld.