Medewerker waterbeheer (ref. 138)

IMDC is een internationaal adviesbureau dat advies geeft over de ontwikkeling en het beheer van water-gerelateerde projecten in de offshore, zee-, kust- en rivieromgeving. IMDC levert diensten aan heel wat sectoren :  hernieuwbare energie (offshore wind-, golf- en getijdenenergie), elektriciteitsopwekking (nucleair, gas), transmissie-infrastructuur, geïntegreerd waterrisicobeheer, navigatie, waterwegen en havens, milieu- en publieke sector (overstromingsrisico's, kustbescherming).

IMDC is op zoek naar een hydroloog met interesse in analyse van natuurlijke en door de mens aangelegde rivieren en afwateringssystemen. Als deskundige zal je je bezighouden met studies en projecten die verband houden met het duurzaam gebruik van onze natuurlijke watervoorraden, zoals de beoordeling en beperking van de impact van de klimaatverandering (overstromingen en droogtes), natuurontwikkeling … Je zal je technische kennis kunnen inzetten in een team van professionals. Door je technisch inzicht in een probleem te koppelen aan praktische kennis, voorzie je onze klanten van de beste technische en economische oplossingen.

Jouw profiel

 • Je hebt een master in toegepaste wetenschappen (burgerlijk of bio-ingenieur) of in de geologie of geografie met een specialisatie in water, en 1 tot 3 jaar ervaring. Je hebt minstens kennis op universitair niveau van hydrologische processen, hydraulica of een gelijkwaardig ervaringsniveau.
 • Je hebt kennis van het integraal waterbeleid en gewestelijk stedenbouwkundige verordening (o.a. bronmaatregelen); code goede praktijk voor rioleringsontwerp is een pluspunt.
 • Je ziet het ruimere plaatje van waterbeheer en weet hoe daar een inspirerende visie voor te ontwikkelen, en deze voor te stellen aan belanghebbenden in vergaderingen, die je modereert, en waarbij je je in de discussies neutraal opstelt, maar toch probeert tot een gezamenlijk standpunt te komen. 
 • Je kijkt er naar uit om deze visie in een GIS-project een gestalte te geven, en hebt ervaring met ArcgisPro, Arcmap en/of Qgis).
 • Je bent in staat inzicht te verwerven in een hydraulisch of hydrologisch probleem van waterlopen en rioleringen en dit aan te pakken zonder dat je daarvoor modelleerpakketten nodig hebt, hoewel ervaring met één of meer van deze pakketten voor rioleringsstelsels (bv. ICM) een pluspunt is. 
 • Het gebruik van je programmeervaardigheden (Python, Matlab, R...) en het gebruik van (conceptuele) modelleertools zijn belangrijke meerwaarden.
 • Je kijkt ernaar uit om je expertise in watergebonden probleemanalyse verder te ontwikkelen. 
 • Je kan zelfstandig werken. Maar je bent ook pro-actief en niet bang om initiatief te nemen en om te rapporteren en om feedback te vragen. Je bent een echte probleemoplosser, en altijd op zoek naar manieren om je werkwijze te verbeteren. 
 • Je hebt uitstekende communicatieve en rapporteringsvaardigheden in het Nederlands en bent vlot in het Engels of Frans (zowel schriftelijk als mondeling).
 • Je toont verantwoordelijkheid om te voldoen aan planning, budget en technische vereisten. 
 • Je beschikt over een rijbewijs B. 
 • En last but not least: je wilt je vaardigheden inzetten om bij te dragen aan een duurzamer gebruik van onze natuurlijke waterbronnen. 

Ons aanbod

 • Een jonge en dynamische werkomgeving die waarde hecht aan professionele ontwikkeling en initiatief en waar je dagelijks wordt ondersteund door je collega's. 
 • Een waaier aan interessante, uitdagende projecten in een bedrijf dat innovatie en duurzaamheid als kernwaarden heeft. 
 • Een aantrekkelijk salarispakket (inclusief verzekering en bonusplan). 
 • Een flexibel werkschema (inclusief thuiswerk) en een goede work-life balance, plus een kantoor naast het station van Antwerpen. 

Are you our next Expert in Water?
Herkent je jezelf in dit profiel of ben je geïnteresseerd in IMDC als bedrijf? Aarzel dan niet en stuur je CV en motivatiebrief naar jobs@imdc.be
Je sollicitatie wordt met de meeste discretie behandeld.